Hästar, småbarn och eget företag

Jag brukade vakna med ett ryck varje morgon, kasta mig ut i stallet för att mata hästarna, så att de kunde äta frukost i lugn och ro, medan resten av familjen gjorde sina morgonbestyr.

Ut i stallet igen och släppa ut de kära djuren. Sedan in, på med "rätt" ytterkläder, och iväg till jobbet via dagis. Jobba fram till lunch, åka hem (8 km) och mata hästar, äta själv, tillbaka till jobbet (8 km), och jobba vidare några timmar.

Skynda hem via dagis för att ta in och utfodra hästarna. Tvätta, städa, laga mat och invänta den egne företagaren, min man, tillika barnafadern och uppfinnarjocke, så att han kunde passa Alexander medan jag red och utfodrade för kvällen.

När Kristian kom, så kom också foderautomaterna. Här hemma har vi en tidig variant av vippkrubbor (utgången modell) till både hö och kraftfoder.

Nu för tiden är livet mycket lugnare.

05:30 Hästarna får hö och kraftfoder via foderautomaterna, medan jag sover en stund till.
08:00 Lägger jag ut 1 kg hö till varje häst i hage nr:1 och 1 kg hö till varje häst i hage nr:2. Stänger hage nr:2 med en G-11, och släpper ut hästarna.
12:00 Öppnar G-11:an och hästarna går in i hage nr:2 och äter lunch-hö. Själv sitter jag kvar i stan och käkar lunch i lugn och ro.
15:30 Åker via dagis hem för att ta in och utfodra hö och kraftfoder till de kära kusarna.
20:00 Har jag ridit. Då utfodrar jag hö och kraftfoder, samt fyller på med hö och kraftfoder i de automatiska vippkrubborna (utgången modell), så att de är klara inför 05:30 nästa dag.

Våra hästar har det bättre än  grisen. Med många och regelbundna mål mat per dag har hästarna lättare för att hålla hullet, pälsen och muskulaturen fin.

Och på helgen kan jag med gott samvete ligga till kl 09:00.

KAN DU?

/Victoria Olsson, FEED-X